Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arta si Etnografie Eugen Popa a fost deschis in anul 1893 ca expozitie de relicve al revolutiei pasoptiste, etalata in holul de la etajul II al Teatrului de Stat.
Ulterior, muzeul a fost mutat in Palatul Cultural (1913), alaturi de filarmonica si biblioteca orasului. Muzeul prezinta sali de expunere pentru colectia de arheologie si istorie medievala si o galerie de arta europeana. Au fost adaugate o expozitie de etnografie si doua camere memoriale dedicate oamenilor politici aradeni Vasile Goldis si Stefan Cicio-Pop (1934).
A fost redeschisa sectia de istorie veche, "Muzeul Revolutiei de la 1848", galeria de arta si expozitia de etnografie. Au fost amenajate sectii ale muzeului in judet: Lipova (Muzeul Orasenesc -1958), Siria (Muzeul Memorial I. Slavici si E. Montia -1960), Savarsin (Muzeul de Arta si Etnografie – 1988) si Minis (Muzeul Viei si Vinului – 1988).
Dupa anii '90 a fost deschisa sectia de stiinte ale naturii si apoi cea de istorie interbelica. Galeria de arta a fost remodelata in intregime si apoi vernisata, in forma ei actuala.
In anul 1970 a fost infiintat atelierul multimedia Kinema Ikon, care din 1994 a inceput sa editeze revista Intermedia si produse hypermedia iar in anul 2003, a reprezentat Romania la Bienala de Arta Contemporana de la Venetia.
In prezent, Muzeul de Arta si Etnografie Eugen Popa detine peste 125.000 piese si este un actor foarte activ pe scena culturala aradeana.
Sursa
Muzeul de Arta si Etnografie Eugen Popa, Arad este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Arta si Etnografie Eugen Popa, Arad
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Arad
Coordonate GPS: 46.0172081,22.2331886
Strandul Neptun este situat in spatiul incadrat de bucla Muresului. Este amplasat pe o suprafata de aproape 40 de hectare de verdeata, reprezentand al doilea strand ca marime din Europa situat langa o
In arhitectura aradeana, un loc deosebit de important il ocupa cladirea actualei Catedrale Ortodoxe Romane cu hramul "Nasterea Sf. Ioan Botezatorul". Biserica a fost construita intre anii 18
Cladirea actuala a bibliotecii a fost construita in anul 1913.
Prima biblioteca din Arad a fost construita in anul 1881 si continea 1.523 de volume.
De-a lungul timpului, cu ajutorul subventiilor si
Adresa: Galleria Mall Arad, Str. Aurel Vlaicu 225 – 235, et. 1
Telefon: 0357731333
Numar sali: 8
Capacitate: 1763
Cu o capacitate totala de 1763 locuri si opt sali, toate digitale, dintre care s
Patinoarul municipal din Arad reprezinta cel mai mare patinoar artificial din vestul tarii. Fiind construit la standarde olimpice, acesta poate gazdui meciuri de hochei sau competitii de patinaj artis
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.