Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Edificiul Roman cu Mozaic a fost amenajat intr-o cladire deosebita, situata in actuala Piata Ovidiu, nr. 12 din Constanta.
Cladirea in care isi desfasoara activitatea muzeul, este un adevarat monument istoric, unic in Europa de Est, prin dimensiunile sale, de 2.000 mp, fiind considerata de experti o minune a civilizatiei antice.
A fost descoperita in anul 1959, dar este datata in perioada romano-bizantina, prin secolele III-IV.
Spatiul actualului muzeul reprezenta locul de intalnire al negustorilor, transportatorilor si edililor din epoca, locul unde se fixau preturile produselor alimentare si se negociau diverse afaceri. In prezent, adaposteste un muzeul impresionant in care sunt expuse piese din colectiile de marfuri de pe corabii gasite in magaziile edificiului, ancore, lingouri, greutati, amfore cu vopsele si rasini, statuette, colectii de opiate, placaje de marmura, mozaic policrom si capete de pilastru.
Fostele magazii ale spatiului de negot au fost amenajate in scop muzeal, adapostind monumentele epigrafice descoperite in diferite centre din Dobrogea.
Muzeul este celebru pentru pardoseala de mozaic care s-a conservat excelent in timp, atragand turisti din toata tara si nu numai.
Muzeul Edificiul Roman cu Mozaic este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Edificiul Roman cu Mozaic
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Constanta
Coordonate GPS: 44.173191,28.658346
Constanta, cel mai vechi oras al Romaniei, adaposteste, negresit, obiective turistice extrem de valoroase, unele ce si-au pastrat aspectul initial si altele ce au fost transformate in timp. Printre ac
O echipa dinamica si ambitioasa cu o vasta experienta internationala ce incearca sa promoveze scufundarile de agrement si instruirea viitorilor scafandri intr-o maniera profesionala. Echipa poate comu
Muzeul de Istorie Militara din Constanta dateaza din 1985 si cuprinde colectii privind istoria militara romaneasca, punandu-se insa accent pe patrimoniul autentic dobrogean.
Expozitia cuprinde arme,
Casa cu lei din Constanta a fost construita la inceputul secolului al XX-lea, de catre un important membru al comunitatii armene, pe actuala strada Titulescu din Constanta. Nu se cunoaste cu certitudi
Catedrala Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Constanta este situata in zona peninsulara a orasului, in fata cladirii Arhiepiscopiei Tomisului.
Piatra de temelie a fost pusa in anul 1883, in timpul
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.