Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Arheologic Constanta este situat pe o suprafata intinsa, intre Primaria Constanta si bulevardul Ferdinand. Aleile parcului se aseamana cu salile de expozitie dintr-un muzeu de istorie, fiind incadrate de coloane, vase de ceramica si alte vestigii istorice care dateaza din perioada romano-bizantina a cetatii.
Partea parcului aflata spre bulevardul Ferdinand este si in prezent marginita de zidul roman de incinta, constructie ce dateaza din secolul al III-lea d.Hr. si care prezinta doua porti de intrare in cetate. In zona se regasesc si ramasitele Turnului Macelarilor, refacut in timpul lui Iustinian, precum si o serie de alte fragmente arhitectonice ale Tomisului antic.
Peretele cladirii aflate in extremitatea estica a parcului detine o Harta a asezarilor antice din Dobrogea, obiectiv realizat la scara mare si confectionat din piatra naturala.
Sursa foto: https://www.cugetliber.ro/
Parcul Arheologic Constanta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Parcul Arheologic Constanta
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Constanta
Coordonate GPS: 44.178028,28.650885
Statuia „Aruncatorul cu discul” reprezinta un monument istoric aflat in municipiul Constanta, ce figureaza pe Noua lista a monumentelor istorice.
Statuia „Aruncatorul cu discul” se afla pe Bu
In ianuarie 1951 a fost fondat Teatrul de Stat Constanta purtand in timp numele de Teatrul de Drama si Comedie, Teatrul Dramatic, fructificand o traditie sustinuta de amatori sau semiprofesionisti, ti
Parcul Teatrului Oleg Danovski se afla chiar in fata cladirii Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski, pe b-dul Tomis, din centrul orasului Constanta.
Prima oara parcul a fost amenajat in
Farul genovez se inalta pe faleza orasului Constanta, in spatele monumentului ce infatiseaza bustul lui Mihai Eminescu.
Lucrarile de constructie au fost finalizate in jurul anului 1300, de catre geno
Delfinariul din Constanta este primul Delfinariu public din tara noastra, precum si prima initiativa muzeistica de acest fel din sud-estul Europei, fiind inaugurat la data de 1 iulie 1972.
Edificiul
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.