Situat in centrul orasului, Palatul Culturii este una dintre cele mai reprezentative cladiri ardelene. Construit in maniera scolii lechneriene, din initiativa primarului Bernády György, palatul se impune atat prin decoratia interioara, cat si prin cea exterioara.
Din armonia ansamblului se desprind cu pregnanta acoperisul din majolica, mozaicul monumental si basoreliefurile ce domina frontispiciul, precum si frescele interioare si vitraliile ferestrelor, indeosebi cele din Sala Oglinzilor. Holul interior, lung de 45 m, realizat din marmura de Carrara este delimitat de cele doua superbe oglinzi venetiene asezate astfel pentru a crea senzatia infinitului.
Palatul Culturii gazduieste mai multe institutii de cultura: Filarmonica de Stat, Biblioteca Judeteana, Muzeul de Arta, Galeriile Uniunii Artistilor Plastici, Expozitia permanenta a Muzeului de Istorie.
Palatul Culturii din Targu Mures este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Targu Mures
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 46.54372,24.55783
Muzeul de Arta din Targu Mures este situat pe strada George Enescu nr. 2, in incinta Palatului Culturii. Colectia muzeala a debutat sub forma unei pinacoteci a orasului, ce cuprindea lucrari de arta a
Cladirea, numita Palatul Toldalagi, dupa ctitorul sau, contele Toldalagi Laszlo, se numara printre cele mai frumoase palate in stil baroc construite in Transilvania. Din anul 1984, ea adaposteste sect
Biserica Romano-Catolica din Targu Mures este un lacas de cult construit la inceputul secolului al XVIII-lea de catre iezuiti, in centrul orasului.
Construita in stil baroc austriac dupa planurile arh
Italia a daruit Romaniei dupa Primul Razboi Mondial cinci copii ale statuii Romulus si Remus, cunoscuta sub numele de Monumentul Latinitatii.
Una dintre acele copii a ramas o perioada la Targu Mures
Prima cladire menita sa dea la inceputul secolului XX un aspect modern, urban, centrului orasului, a fost ridicata intre anii 1905 – 1907, fiind timp de peste 55 de ani, sediu al primariei. Palatul
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.